Sledování kvality jablečného aroma v závislosti na kvalitě zpracovávané suroviny
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Sledování kvality jablečného aroma v závislosti na kvalitě zpracovávané suroviny |
Autor: |
Horáková, Marcela
|
Vedoucí: |
Valášek, Pavel
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce se zabývá sledováním jablečného aroma, jeho kvality v závislosti na kvalitě jablek zpracovávaných na jablečný koncentrát. Teoretická část popisuje odrůdy jablek nejčastěji používaných k lisování, následuje chemické složení jablek s důrazem na jablečné aromatické látky. Dále je popsáno získávání jablečného aroma a posouzení jeho kvality a stanovení aromatických látek pomocí plynové chromatografie s hmotnostně spektrální detekcí. V praktické části byly odebírány vzorky v průběhu sezony zpracování jablek, které byly analyzovány plynovou chromatografií, provedeny další rozbory a senzorické hodnocení. Byly porovnány výsledky za celou sezonu zpracování jablek. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/31628
|
Datum:
|
2015-01-20 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
37989
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet