Polymerní hydrogely jako moderní doplňky stravy

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Polymerní hydrogely jako moderní doplňky stravy

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Polymerní hydrogely jako moderní doplňky stravy
Autor: Kurtin, Adam
Vedoucí: Jelínková, Lenka
Abstrakt: Tato diplomová práce se zabývá možností využití přírodních polymerů jako nosných struktur aktivních látek ve formě hydrogelů. Připravené hydrogelové tablety byly zkoumány k využití ve výživě člověka jako doplňky stravy. Byly připrevny receptury a technologie na výrobu matric s aktivními látkami, které byly dále testovány. K popisu vlastností připravených hydrogelů jsme využili metod sušení a lyofilizace, na porovnání desorpce připravených receptur. Metodou HPLC jsme zkoumali využitelnost vitaminu C z nosné struktury. Byla měřena i antioxidační aktivita vybraných hydrogelových receptur.
URI: http://hdl.handle.net/10563/31149
Datum: 2015-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 34116


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
kurtin_2015_dp.pdf 3.049Mb PDF Zobrazit/otevřít None
kurtin_2015_op.pdf 451.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None
kurtin_2015_vp.pdf 430.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet