Nutriční hodnocení hotových pokrmů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Nutriční hodnocení hotových pokrmů

Show full item record

No preview available
Title: Nutriční hodnocení hotových pokrmů
Author: Ciprysová, Zuzana
Advisor: Družbíková, Helena
Abstract: Cílem práce bylo určit nutriční hodnotu a aminokyselinové složení třech zkoumaných sterilovaných hotových pokrmů. Jednalo se o Pikantní rizoto, Vepřové maso s mrkví a bramborem a Vepřový gukáš s těstovinami. Bylo zjištěno, že Vepřový guláš s těstovinami měl nejvyšší energetickou hodnotu 2328 kJ/300g, nejvyšší obsah aminokyselin 101,87 g/kg a EAAI byl 72,16 %. Vepřové maso s mrkví a bramborem mělo obsah aminokyselin 68,11 g/kg a hodnota EAAI byla 72,41 %. Jeho energetická hodnota byla 1791,3 kJ/300g. Hodnota obsahu aminokyselin v Pikantním rizotu byla 52,49 g/kg a EAAI byl 66,93 %, což byla nejižší hodnota. Jeho energetická hodnota byla 2004,9 kJ/300g.
URI: http://hdl.handle.net/10563/2971
Date: 2009-06-04
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 5263


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
ciprysová_2007_bp.pdf 648.8Kb PDF View/Open
ciprysová_2007_vp.doc 41.5Kb Microsoft Word View/Open
ciprysová_2007_op.doc 51.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account