Hodnocení antioxidační aktivity vybraných druhů koření
Show full item record
No preview available
Title:
|
Hodnocení antioxidační aktivity vybraných druhů koření |
Author: |
Bělunková, Jana
|
Advisor: |
Škrovánková, Soňa
|
Abstract:
|
V teoretické části práce jsou charakterizovány vybrané druhy koření - anýz, fenykl, hřebíček, kmín, majoránka, muškátový ořech a květ, nové koření a skořice. Dále jsou popsány antioxidanty, volné radikály, metody stanovení antioxidační aktivity a celkového obsahu polyfenolů. V praktické části jsou uvedeny výsledky stanovení sušiny, antioxidační aktivity koření metodou DPPH, hodnot IC50 a výsledky spektrometrického stanovení obsahu celkových polyfenolů vybraných druhů koření. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/28135
|
Date:
|
2014-02-10 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
33583
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account