Vliv vybraných faktorů na produkci biogenních aminů u entrokoků izolovaných z masa králíků
Show full item record
No preview available
Title:
|
Vliv vybraných faktorů na produkci biogenních aminů u entrokoků izolovaných z masa králíků |
Author: |
Mahovská, Iveta
|
Advisor: |
Pleva, Pavel
|
Abstract:
|
Cílem této bakalářské práce bylo pozorovat vliv vybraných vnějších faktorů na produkci biogenních aminů u mikroorganismů rodu Enterococcus. Produkce byla sledována u Enterococcus sp. izolovaného z masa králíků. Celkem bylo analyzováno 1320 vzorků. Při inokulaci byl použit Brain Heart Infusion Broth bujón. Během kultivace byly odebírány v různých časových intervalech vzorky, u kterých byla následně měřena optická denzita. Množství vyprodukovaných biogenních aminů bylo stanovováno pomocí RP-HPLC. Nejvíce produkovaným biogenním aminem testovanými bakteriemi byl tyramin (< 1470 mg/l). Produkce biogenních aminů byla nejvýznamněji snižována v médiu při pH5 a koncentraci NaCl 6%. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/25166
|
Date:
|
2013-01-16 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie potravin |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
30611
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account