Stanovení vybraných obsahových látek v produktech z Morinda citrifolia (Noni)

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení vybraných obsahových látek v produktech z Morinda citrifolia (Noni)

Show full item record

No preview available
Title: Stanovení vybraných obsahových látek v produktech z Morinda citrifolia (Noni)
Author: Hladůvková, Dita
Advisor: Kráčmar, Stanislav
Abstract: Diplomová práce se věnuje stanovení bioaktivních látek pomocí vhodných analytických separačních metod. Je popsána charakteristika rostliny Morinda citrifolia (Noni), chemická skladba, antioxidační aktivita, polyfenolické látky a jejich vliv na lidský organismus. V práci jsou charakterizovány použité metody úpravy vzorků a stanovení antioxidační aktivity a polyfenolických látek. Je popsáno stanovení celkové antioxidační aktivity metodami TEAC (metoda přepočtena na ekvivalentní množství Troloxu) a DPPH (metoda s difenylpikrylhydrazyl radikálem), pro stanovení celkových polyfenolických sloučenin Folin-Ciocalteauovou metodou a separační stanovení jednotlivých polyfenolických látek pomocí HPLC (vysoko-účinné kapalinové chromatografie). V experimentální části jsou popsány způsoby, podle nichž bylo postupováno při stanovení celkové antioxidační aktivitě, celkového obsahu polyfenolických sloučenin a vybraných polyfenolických látek metodou HPLC.
URI: http://hdl.handle.net/10563/25054
Date: 2013-01-16
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 30705


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
hladůvková_2013_dp.pdf 3.028Mb PDF View/Open
hladůvková_2013_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
hladůvková_2013_op.doc 94Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account