Stanovení vybraných obsahových látek v produktech z Morinda citrifolia (Noni)
Show full item record
No preview available
Title:
|
Stanovení vybraných obsahových látek v produktech z Morinda citrifolia (Noni) |
Author: |
Hladůvková, Dita
|
Advisor: |
Kráčmar, Stanislav
|
Abstract:
|
Diplomová práce se věnuje stanovení bioaktivních látek pomocí vhodných analytických separačních metod. Je popsána charakteristika rostliny Morinda citrifolia (Noni), chemická skladba, antioxidační aktivita, polyfenolické látky a jejich vliv na lidský organismus. V práci jsou charakterizovány použité metody úpravy vzorků a stanovení antioxidační aktivity a polyfenolických látek. Je popsáno stanovení celkové antioxidační aktivity metodami TEAC (metoda přepočtena na ekvivalentní množství Troloxu) a DPPH (metoda s difenylpikrylhydrazyl radikálem), pro stanovení celkových polyfenolických sloučenin Folin-Ciocalteauovou metodou a separační stanovení jednotlivých polyfenolických látek pomocí HPLC (vysoko-účinné kapalinové chromatografie). V experimentální části jsou popsány způsoby, podle nichž bylo postupováno při stanovení celkové antioxidační aktivitě, celkového obsahu polyfenolických sloučenin a vybraných polyfenolických látek metodou HPLC. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/25054
|
Date:
|
2013-01-16 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie potravin |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
30705
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account