Vliv vybraných faktorů na degradační změny aspartamu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv vybraných faktorů na degradační změny aspartamu

Show full item record

No preview available
Title: Vliv vybraných faktorů na degradační změny aspartamu
Author: Marcin, Tomáš
Advisor: Buňka, František
Abstract: Diplomová práce je zaměřena na charakteristiku aspartamu a jeho fyzikálně-chemické vlastnosti. Bude zkoumat vnější vlivy podporující degradaci aspartamu a také do jaké míry jsou na sobě závislé jednotlivé faktory prostředí. Tato práce potvrzuje nestabilitu aspartamu ve vodném prostředí s různým pH a jeho degradaci na fenylalanin, aspartylfenylalanin a diketopiperazin. Také byla zjištěna vyšší míra degradace pro neutrální a alkalické pH nežli pro kyselé pH. Teplotní stabilita aspartamu byla prokázána jako snižující se s rostoucí teplotou i v závislosti na pH.
URI: http://hdl.handle.net/10563/24960
Date: 2013-01-16
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků
Grade for thesis and defense: B 30814


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
marcin_2013_dp.pdf 4.529Mb PDF View/Open
marcin_2013_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
marcin_2013_op.doc 97Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account