Činitelé ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu Enterococcus faecium

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Činitelé ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu Enterococcus faecium

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Činitelé ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu Enterococcus faecium
Autor: Mandová, Veronika
Vedoucí: Pleva, Pavel
Abstrakt: Bakalářské práce se zabývá studií různých podmínek statické kultivace, tzv. činiteli ovlivňují tvorbu biogenních aminů a polyaminů vznikající činností dekarboxyláza-pozitivních bakterií. Dekarboxylázová aktivita byla sledována u Enterococcus faecium izolovaného z masa králíka. Teoretická část je zaměřena na chemickou strukturu biogenních aminů a polyaminů, jejich výskyt, vliv na organizmus a vznik. Je charakterizován rod Enterococcus a jeho příznivé a škodlivé účinky. Cílem praktické části byla detekce a stanovení přesného množství produkovaných biogenních aminů a polyaminů při určité teplotě, pH a koncentraci NaCl. Schopnost růstu Enterococcus faecium v různých kultivačních podmínkách byla sledována měřením optické denzity. Stanovení aminů bylo provedeno vysokoúčinnou kapalinou chromatografií. Nejvíce produkovaným biogenním aminem byl tyramin.
URI: http://hdl.handle.net/10563/24802
Datum: 2013-01-16
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 30612


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
mandová_2013_bp.pdf 2.173Mb PDF Zobrazit/otevřít
mandová_2013_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
mandová_2013_op.doc 95.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet