Srovnání hodnot antioxidační kapacity v netradičních druzích ovoce.

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Srovnání hodnot antioxidační kapacity v netradičních druzích ovoce.

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Srovnání hodnot antioxidační kapacity v netradičních druzích ovoce.
Autor: Žourková, Martina
Vedoucí: Rop, Otakar
Abstrakt: Tato diplomová práce se zabývá srovnáním hodnot antioxidační kapacity v netradičních druzích ovoce. Teoretická část popisuje v první kapitole obecnou charakteristiku ovoce a jeho chemické složení. Ve druhé kapitole jsou charakterizovány jednotlivé druhy netradičního ovoce, mezi které patří aronie, dřín, kalina, kdoulovec, mišpule, moruše, muchovník, rakytník a zimolez. Třetí kapitola je zaměřena na antioxidanty a blíže popisuje antioxidační aktivitu a polyfenoly. V praktické části jsou popsány principy chemických analýz a jejich postupy, dále jsou zde vyhodnoceny výsledky měření a srovnány s literaturou. Na základě laboratorních analýz jsou srovnány hodnoty antioxidační kapacity v netradičních druzích ovoce.
URI: http://hdl.handle.net/10563/23960
Datum: 2013-02-11
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 29438


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
žourková_2013_dp.pdf 2.075Mb PDF Zobrazit/otevřít
žourková_2013_vp.doc 95Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
žourková_2013_op.doc 95Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet