Aplikace inulinu do dětských ovocných výživ

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Aplikace inulinu do dětských ovocných výživ

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Aplikace inulinu do dětských ovocných výživ
Autor: Fojtíková, Hana
Vedoucí: Mišurcová, Ladislava
Abstrakt: Inulin je považován za vlákninu potravy z důvodu jeho rezistence vůči působení enzymů lidského trávicího ústrojí. Souvislost mezi hodnotou příjmu vlákniny a rizikem výskytu rakoviny tlustého střeva je sledována v celosvětovém měřítku. Česká republika patří mezi země s nejvyšším výskytem rakoviny tlustého střeva a velmi nízkým průměrným příjmem vlákniny ? asi 12 g/den, přičemž doporučená hodnota činí 25 ? 30 g/den. V současné době se rozšiřuje výroba tzv. zdravých potravin, které jsou obohaceny vlákninou. Inulin patří mezi rozpustnou vlákninu, která je přidávána do masných a mléčných výrobků a také do dětských ovocných příkrmů. V práci byl sledován vliv přítomnosti různých koncentrací glukózy a sacharózy a působení vysoké teploty na obsah inulinu v dětské ovocné výživě.
URI: http://hdl.handle.net/10563/22544
Datum: 2012-02-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 25575


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
fojtíková_2012_dp.pdf 3.123Mb PDF Zobrazit/otevřít
fojtíková_2012_vp.doc 97Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
fojtíková_2012_op.doc 97Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet