Obsah vybraných syntetických barviv ve zmrzlinách

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Obsah vybraných syntetických barviv ve zmrzlinách

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Obsah vybraných syntetických barviv ve zmrzlinách
Autor: Zahradníková, Eva
Vedoucí: Kráčmar, Stanislav
Abstrakt: Cílem této práce bylo zhodnotit používání některých syntetických barviv při výrobě zmrzliny v zařízeních společného stravování. Použity byly vzorky, odebrané KHS Olomouckého kraje v letech 2008-2010 v zařízeních jim místně příslušících. Byly analyzovány obsahy barviv, pro které je limit stanoven vyhláškou a nepovolená barviva a to metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie. Odebráno bylo 13 vzorků, z nichž tři vzorky nevyhověly, ve dvou případech pro překročení hodnot nejvyššího povoleného množství barviv a v jednom případě pro zjištění přítomnosti barviva ama-rant (E123), které není pro barvení zmrzliny povoleno.
URI: http://hdl.handle.net/10563/18102
Datum: 2011-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: E 21579


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
zahradníková_2011_dp.pdf 2.230Mb PDF Zobrazit/otevřít
zahradníková_2011_vp.doc 95Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
zahradníková_2011_op.doc 97.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet