Obsah vybraných syntetických barviv ve zmrzlinách
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Obsah vybraných syntetických barviv ve zmrzlinách |
Autor: |
Zahradníková, Eva
|
Vedoucí: |
Kráčmar, Stanislav
|
Abstrakt:
|
Cílem této práce bylo zhodnotit používání některých syntetických barviv při výrobě zmrzliny v zařízeních společného stravování. Použity byly vzorky, odebrané KHS Olomouckého kraje v letech 2008-2010 v zařízeních jim místně příslušících. Byly analyzovány obsahy barviv, pro které je limit stanoven vyhláškou a nepovolená barviva a to metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie. Odebráno bylo 13 vzorků, z nichž tři vzorky nevyhověly, ve dvou případech pro překročení hodnot nejvyššího povoleného množství barviv a v jednom případě pro zjištění přítomnosti barviva ama-rant (E123), které není pro barvení zmrzliny povoleno. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/18102
|
Datum:
|
2011-05-20 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
E
21579
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet