Zdroje vitaminu A v potravinách a potravinových doplňcích v ČR

DSpace Repository

Language: English čeština 

Zdroje vitaminu A v potravinách a potravinových doplňcích v ČR

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kuřitka, Ivo
dc.contributor.author Lhota, Jakub
dc.date.accessioned 2012-03-11T08:44:33Z
dc.date.available 2012-03-11T08:44:33Z
dc.date.issued 2011-05-27
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/17853
dc.description.abstract Tato práce seznamuje se základními pojmy týkajícími se vitaminů a potravinových doplňků. Blíže popisuje vitamin A, jeho význam při léčbě nádorových onemocnění a některé karotenoidy. V závěru práce jsou popsána výživová doporučení pro obyvatelstvo ČR, také představuje některé doplňky stravy, obsahující vitamin A nebo jeho prekurzory, na trhu České republiky. cs
dc.format 49 cs
dc.format.extent 2218748 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Vitamin A cs
dc.subject karotenoidy cs
dc.subject funkční potravina cs
dc.subject potravinové doplňky cs
dc.subject Vitamin A en
dc.subject carotenoids en
dc.subject functional food en
dc.subject food supplements en
dc.title Zdroje vitaminu A v potravinách a potravinových doplňcích v ČR cs
dc.title.alternative Sources of Vitamin A in Food and Food Accessories in Czech Republic en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Sedlák, Jakub
dc.date.accepted 2011-06-21
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis describes fundamental terms dealing with vitamins and food supple-ments. Vitamin A and some carotenoids are described. At the end of this thesis, nutrition recommendation for population of Czech republic are given, moreover there are presented some selected food supplements containing vitamin A or his precursors, available on the market in the Czech republic. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/136 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 20550
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
lhota_2011_bp.pdf 2.115Mb PDF View/Open
lhota_2011_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open
lhota_2011_op.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account