Srovnání kvality hovězího masa z ekologického a konvenčního chovu plemene galloway

DSpace Repository

Language: English čeština 

Srovnání kvality hovězího masa z ekologického a konvenčního chovu plemene galloway

Show full item record

No preview available
Title: Srovnání kvality hovězího masa z ekologického a konvenčního chovu plemene galloway
Author: Daňková, Silvie
Advisor: Doležalová, Magda
Abstract: Hovězí maso plemene galloway je vysoce kvalitní maso s nízkým obsahem tuku a řadou zdraví prospěšných látek (polyenových nenasycených mastných kyselin, plnohodnotných bílkovin a esenciálních aminokyselin). V této práci byly sledovány nutriční a senzorické parametry hovězího masa plemene galloway v závislosti na způsobu chovu (ekologický versus konvenční chov). Vzorky byly pro dané analýzy odebrány bezprostředně po porážce z hovězího roštěnce (muscullus longissimus lumborum et thoracis) a hovězí kýty (musculus semimembransous). U odebraných vzorků byl analyzován obsah vody, tuku, mastných kyselin, dusíkatých látek, aminokyselin, dále bylo měřeno pH, hmotnostní ztráty a rovněž byl proveden mikrobiologický rozbor a senzorická analýza. Obsah živin v mase nebyl ovlivněn způsobem chovu, ale naměřené hodnoty byly nepatrně příznivější u ekologických vzorků.
URI: http://hdl.handle.net/10563/16711
Date: 2011-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 20066


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
daňková_2011_dp.pdf 4.335Mb PDF View/Open
daňková_2011_vp.pdf 133.8Kb PDF View/Open
daňková_2011_op.doc 97.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account