Možnosti využití pseudocereálií ve výrobcích pro celiaky

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Možnosti využití pseudocereálií ve výrobcích pro celiaky

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Možnosti využití pseudocereálií ve výrobcích pro celiaky
Autor: Černá, Jana
Vedoucí: Severová, Marta
Abstrakt: Teoretická část je věnována charakteristice pseudocereálií, nemoci zvané Celiakie, charakteristice a rozdělení skupin trvanlivého pečiva a hlavních surovin, které se používají pro výrobu především sušenek. V praktické části byl zpracován průzkum trhu trvanlivého pečiva, obsahujícího pseudocereálie. Byl proveden praktický pokus přípravy trvanlivého pečiva pro celiaky s cílem nalézt optimální složení z hlediska použité mouky, kypřidla a přídavku xantanové gumy s využitím senzorického hodnocení pomocí stupnic a preferenční zkoušky. Výsledný výrobek pak byl srovnán s komerčními pomocí preferenčních zkoušek.
URI: http://hdl.handle.net/10563/16308
Datum: 2011-08-19
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 22603


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
černá_2011_dp.pdf 1.639Mb PDF Zobrazit/otevřít
černá_2011_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
černá_2011_op.doc 96Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet