Antibakteriální vlastnosti obalových materiálů v potravinářství
Show full item record
No preview available
Title:
|
Antibakteriální vlastnosti obalových materiálů v potravinářství |
Author: |
Sulovská, Kateřina
|
Advisor: |
Lehocký, Marián
|
Abstract:
|
Diplomová práce je zaměřená na antibakteriální vlastnosti obalových materiálů v potravi-nářství. Pro vícestupňovou fyzikálně-chemickou povrchovou úpravu byl jako základní sub-strát zvolen polyethylen. Povrchová úprava spočívala nejprve v důkladném očištění vzorků, následném ošetření nízkoteplotním plazmatem a inkorporací makromolekulárního řetězce s profilem polymerního hřebene s koncovými aminovými skupinami. Takto připravené vzorky byly podrobeny antibakteriálním testům a jednotlivé vzorky byly charakterizovány dostupnými metodami (infračervená spektroskopie, skenovací elektronová mikroskopie, měření povrchové energie a kontaktních úhlů smáčení, rentgenová fotoelektronová spektroskopie). |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/15604
|
Date:
|
2011-05-20 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav chemie |
Discipline:
|
Řízení technologických rizik |
Grade for thesis and defense:
|
A
22480
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account