Vliv přídavku sójové mouky na kvalitu pekařského výrobku
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vliv přídavku sójové mouky na kvalitu pekařského výrobku |
Autor: |
Řezáčová, Simona
|
Vedoucí: |
Hanuštiak, Pavel
|
Abstrakt:
|
Předkládaná práce se zabývá výrobou pečiva s přídavkem sójové mouky. Teoretická část práce je věnována nutriční hodnotě obilovin a sóji jako hlavních surovin pro výrobu běžné-ho pečiva. Dále jsou zde rozebrány i ostatní suroviny potřebné pro výrobu chleba a základ-ní technologie výroby a pečení chleba. Praktická část se zaměřuje na pečení chleba s přídavkem sójové mouky v domácí pekárně Panasonic SD - 253. Po upečení jsme získali čtyři druhy chleba o množství sójové mouky 0 %, 20 %, 40 % a 60 %. U těchto chlebů se stanovil objem, vlhkost, titrační kyselost střídy, celkový obsah dusíkatých látek, aminoky-selin a množství vlákniny. Na závěr byla provedena senzorická analýza jednotlivých druhů chleba. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/14018
|
Datum:
|
2010-05-20 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
14781
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet