Vliv obsahu vlákniny na stravitelnost cereálií a pseudocereálií

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv obsahu vlákniny na stravitelnost cereálií a pseudocereálií

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv obsahu vlákniny na stravitelnost cereálií a pseudocereálií
Autor: Machala, Petr
Vedoucí: Mišurcová, Ladislava
Abstrakt: Cereálie a pseudocereálie významně přispívají k světové produkci potravin poskytujících pro lidskou výživu a zdraví potřebné nutriční složky. Jsou také významným zdrojem vlákniny. Diplomová práce se zabývá vlivem obsahu vlákniny na stravitelnost vybraných vzorků cereálií a pseudocereálií. V práci byly stanoveny hodnoty sušiny, popelovin, stravitelnosti a neutrálně-detergentní vlákniny. Stravitelnost byla stanovena in vitro s použitím inkubátoru Daisy po enzymové hydrolýze vzorků pepsinem, pankreatinem a kombinací těchto dvou enzymů. Závislost stravitelnosti na obsahu neutrálně-detergentní vlákniny byla vyhodnocena pomocí statistické analýzy.
URI: http://hdl.handle.net/10563/10600
Datum: 2009-05-19
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 12826


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
machala_2009_dp.pdfZablokované 4.123Mb PDF
machala_2009_vp.doc 36Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
machala_2009_op.doc 51.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet