Projekt implementace konceptu BSC s cílem zavedení vhodných změn v systému odměňování ve společnosti VEBA, textilní závody a.s.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Projekt implementace konceptu BSC s cílem zavedení vhodných změn v systému odměňování ve společnosti VEBA, textilní závody a.s.

Show full item record

No preview available
Title: Projekt implementace konceptu BSC s cílem zavedení vhodných změn v systému odměňování ve společnosti VEBA, textilní závody a.s.
Author: Tomková, Lenka
Advisor: Pálka, Přemysl
Abstract: Diplomová práce byla zpracována s cílem zanalyzovat současný stav společnosti VEBA, textilní závody a.s. v Broumově, její systém odměňování a vytvořit projekt implementace metody Balanced Scorecard a navrhnout vhodné změny v systému odměn. Práce byla uspořádána do dvou částí. První část byla soustředěna na teoretické poznatky v oblasti strategického řízení firem pomocí konceptu BSC a odměn zaměstnanců. Druhá část práce byla zaměřena na analýzu současného stavu společnosti, analýzu strategie společnosti, systému odměňování a vnější analýzu. V rámci analýz bylo zjištěno, že současná strategie je zformulována pomocí BSC. Současná strategie však již není aktuální a BSC není dohotovená a funkční. Nedostatkem je nerealizace strategie a její nepropojenost se systémem odměn. Analytická část byla shrnuta pomocí SWOT analýzy. V závěru práce byl vytvořen projekt implementace BSC a konkrétní návrh propojení BSC se systémem odměňování. Byly nastaveny variabilní složky odměn v závislosti na plnění strategických cílů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/8576
Date: 2009-05-04
Availability: Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 04.05.2039
Department: Ústav financí a účetnictví
Discipline: Finance
Grade for thesis and defense: A 12736


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
tomková_2009_dp.pdfBlocked 1.639Mb PDF View/Open
tomková_2009_vp.doc 45Kb Microsoft Word View/Open
tomková_2009_op.doc 42Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account