Netradiční potraviny ve výživě člověka

DSpace Repository

Language: English čeština 

Netradiční potraviny ve výživě člověka

Show full item record

No preview available
Title: Netradiční potraviny ve výživě člověka
Author: Krejčiříková, Barbora
Advisor: Kráčmar, Stanislav
Abstract: Práce se zabývá netradičními potravinami ve výživě člověka. Je zaměřena na rozdělení a význam potravin rostlinného a živočišného původu ve výživě člověka. Velký důraz je kladen na entomofagii neboli využití hmyzu jako potraviny. Ke konzumaci hmyzu dochází běžně v mnoha částech světa. Hmyz je snadno dostupným zdrojem bílkovin pro lidi v rozvojových zemích a je považován za delikatesu v zemích eko-nomicky vyspělých. Z výživového hlediska hmyz obsahuje mnoho kvalitních bílkovin, nena-sycených mastných kyselin, vitaminů a minerálních látek. Hmyz můžeme upravovat jako tradiční druhy masa.
URI: http://hdl.handle.net/10563/8449
Date: 2009-08-19
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 12772


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
krejčiříková_2009_bp.pdfBlocked 603.7Kb PDF
krejčiříková_2009_vp.doc 46Kb Microsoft Word View/Open
krejčiříková_2009_op.doc 37Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account