Dusíkaté látky v plodnicích vyšších hub

DSpace Repository

Language: English čeština 

Dusíkaté látky v plodnicích vyšších hub

Show simple item record

dc.contributor.advisor Rop, Otakar
dc.contributor.author Flašarová, Lucie
dc.date.accessioned 2010-07-17T10:55:09Z
dc.date.available 2010-07-17T10:55:09Z
dc.date.issued 2009-05-19
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/8244
dc.description.abstract Cílem mé diplomové práce bylo sledovat aminokyselinové složení vybraných druhů basidiomycet. Převažujícími aminokyselinami byli u plodnic basidiomycet kyselina glutamová a asparagová. Dále se práce zabývá schopností jednotlivých druhů basidiomycet kumulovat toxické prvky, tato vlastnost se nejvíce projevila u rodu Lycoperdon. cs
dc.format 75 s., 4 s. příloh cs
dc.format.extent 1494651 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject basidiomycety cs
dc.subject toxické prvky cs
dc.subject dusík cs
dc.subject aminokyseliny cs
dc.subject bysidiocarps en
dc.subject toxic elements en
dc.subject nitrogen en
dc.subject amino acids en
dc.title Dusíkaté látky v plodnicích vyšších hub cs
dc.title.alternative Nitrogen compounds in basidiocarps en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Valášek, Pavel
dc.date.accepted 2009-06-03
dc.description.abstract-translated The objective of my thesis was to monitor amino acid composition of selected species basidiocarp. The predominant amino acids were in fructification basidiomycet glutamic acid and aspartic acid. Further, the work is engaged with the ability of each species basidiocarp accumulate toxic elements, this feature is most apparent in the genus Lycoperdon. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/202 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12547
dc.date.assigned 2009-02-19
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
flašarová_2009_dp.pdfBlocked 1.425Mb PDF View/Open
flašarová_2009_vp.doc 31Kb Microsoft Word View/Open
flašarová_2009_op.doc 38.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account