Vlastnosti a zdroje vlákniny

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vlastnosti a zdroje vlákniny

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mišurcová, Ladislava
dc.contributor.author Pastyříková, Martina
dc.date.accessioned 2010-07-17T06:48:01Z
dc.date.available 2010-07-17T06:48:01Z
dc.date.issued 2009-05-28
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/7781
dc.description.abstract Tato bakalářská práce charakterizuje vlákninu, její vlastnosti a zdroje. Její podstatná část je zaměřena na rozdělení vlákniny a charakteristiku jednotlivých složek. V další části je popsán vliv vlákniny na trávicí ústrojí, metabolizmus živin a absorpci minerálních látek. Dále jsou zde popsány zdravotní důsledky, které mohou být zapříčiněny nedostatkem vlákniny v potravě. V poslední části jsou uvedeny tradiční i netradiční zdroje vlákniny. cs
dc.format 67 s. cs
dc.format.extent 2377971 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject vláknina cs
dc.subject celulóza cs
dc.subject ovoce cs
dc.subject zelenina cs
dc.subject obiloviny cs
dc.subject dietary fibre en
dc.subject cellulose en
dc.subject fruits en
dc.subject vegetables en
dc.subject cereals en
dc.title Vlastnosti a zdroje vlákniny cs
dc.title.alternative The pulp properties and resources en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Škrovánková, Soňa
dc.date.accepted 2009-06-10
dc.description.abstract-translated This bachelor work describe dietary fiber, her properties and resources. Chief is focused on the distribution of dietary fiber and describe the various components. The next section describes the impact of fiber on the digestive tract, the metabolism of major nutrients and minerals absorption. There are also described health effects that may be due to a lack of fiber in the diet. In the last section provides traditional and non-traditional sources of fiber. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12824
dc.date.assigned 2009-02-26
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
pastyříková_2009_bp.pdf 2.267Mb PDF View/Open
pastyříková_2009_vp.doc 45Kb Microsoft Word View/Open
pastyříková_2009_op.doc 49Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account