dc.contributor.advisor |
Velichová, Helena
|
|
dc.contributor.author |
Hábová, Jitka
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T05:30:09Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T05:30:09Z |
|
dc.date.issued |
2008-06-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/7754
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce obsahuje rozdělení potravin a potravinových surovin do jednotlivých skupin. Práce je zaměřena na potraviny a potravinové suroviny rostlinného původu, ze-jména na obiloviny, luštěniny, olejniny a výrobky z olejnin z hlediska významu jednotli-vých složek v lidské výživě. Dále byly vymezeny potraviny pro zvláštní výživu, jejich specifický význam ve výživě osob v různých nutričních situacích. |
cs |
dc.format |
52 |
cs |
dc.format.extent |
586802 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
potraviny rostlinného původu
|
cs |
dc.subject |
obiloviny
|
cs |
dc.subject |
luštěniny
|
cs |
dc.subject |
olejniny
|
cs |
dc.subject |
sója
|
cs |
dc.subject |
potraviny pro zvláštní výživu
|
cs |
dc.subject |
nutriční situace
|
cs |
dc.subject |
foodstuff of plant origin
|
en |
dc.subject |
cereals
|
en |
dc.subject |
legumes
|
en |
dc.subject |
oilseeds
|
en |
dc.subject |
soya
|
en |
dc.subject |
foodstuff designed for special nutrition
|
en |
dc.subject |
nutritional situation
|
en |
dc.title |
Význam jednotlivých druhů potravin a potravinových surovin v lidské výživě |
cs |
dc.title.alternative |
The importance of particular foodstuff types and raw materials in human nutrition |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kramářová, Daniela |
|
dc.date.accepted |
2008-06-13 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis contains division of foodstuff and raw materials to the individual groups. The study is focused on the foodstuff and raw materials of plant origin, especially cereals, legumes, oilseeds and their products in the term of importance of particular com-ponents in the human nutrition. Furthermore, there was specified foodstuff designed for special nutrition and their particular importance in the nutrition of people in the various nutritional situations. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
7686
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-22 |
|
utb.result.grade |
A |
|