Analýza mastných kyselin v tavených sýrech metodou GC-MS

DSpace Repository

Language: English čeština 

Analýza mastných kyselin v tavených sýrech metodou GC-MS

Show simple item record

dc.contributor.advisor Vícha, Robert
dc.contributor.author Hourová, Markéta
dc.date.accessioned 2010-07-17T02:21:42Z
dc.date.available 2010-07-17T02:21:42Z
dc.date.issued 2008-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/7309
dc.description.abstract Cílem této práce bylo vyvinout metodu pro stanovení mastných kyselin (MK) v tavených sýrech. V prvé řadě byla zjištěna použitelnost GC-MS metody na čistých vzorcích tuku (olej, sádlo) a poté reprodukovatelnost na vzorcích taveného sýra. Celá metoda zahrnuje sušení vzorku, izolaci tukových složek, převedení na methylestery jednotlivých MK a kvalitativní i kvantitativní stanovení metodou GC-MS. cs
dc.format 71 s. cs
dc.format.extent 2167231 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject Tavené sýry cs
dc.subject mastné kyseliny cs
dc.subject methylestery cs
dc.subject plynová chromatografie cs
dc.subject Soxhletova extrakce cs
dc.subject Processed cheese en
dc.subject Fatty acids en
dc.subject Methyl esters en
dc.subject Gas chromatography en
dc.subject Soxhlet extraction en
dc.subject FAME en
dc.title Analýza mastných kyselin v tavených sýrech metodou GC-MS cs
dc.title.alternative Analyses of Fatty Acids in Processed Chesse Using GC-MS en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Buňka, František
dc.date.accepted 2008-06-02
dc.description.abstract-translated The developing of GC-MS method for fatty acids methyl esters (FAMEs) dettermination in processed cheese was the objective of this work. At first, the developed method was tested on known samples of fat (sun-flower oil, lard) and subsequently the reproducubility was tested on processed cheese sample. Complete method includes sample drying, fat isolation, esterifikation and GC-MS analyses of FAMEs mixture. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/202 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 8049
dc.date.assigned 2007-11-08
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
hourová_2008_dp.pdfBlocked 2.066Mb PDF View/Open
hourová_2008_vp.doc 37Kb Microsoft Word View/Open
hourová_2008_op.doc 49.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account