Stanovení beta-karotenu v želatinových kapslích

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení beta-karotenu v želatinových kapslích

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kramářová, Daniela
dc.contributor.author Kolajová, Zuzana
dc.date.accessioned 2010-07-16T21:42:21Z
dc.date.available 2010-07-16T21:42:21Z
dc.date.issued 2008-05-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/6704
dc.description.abstract Cílem diplomové práce bylo najít a vypracovat vhodný postup izolace beta-karotenu a současně zavést optimální chromatografickou metodu pro jeho stanovení v želatinových kapslích. Ke stanovení beta-karotenu byla použita metoda HPLC s detekcí ECD. Byly vypracovány vhodné extrakční postupy a optimální chromatografické podmínky pro detekci beta-karotenu v želatinových kapslích. cs
dc.format 101 cs
dc.format.extent 2297437 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject HPLC cs
dc.subject beta-karoten cs
dc.subject želatinové kapsle cs
dc.subject borůvky cs
dc.subject HPLC en
dc.subject beta-carotene en
dc.subject gellatin capsules en
dc.subject blueberries en
dc.title Stanovení beta-karotenu v želatinových kapslích cs
dc.title.alternative Determination of beta-carotene in gelatine capsules en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Okénková, Eva
dc.date.accepted 2008-06-03
dc.description.abstract-translated The aim of this work was to develope and detect a suitable procedure for isolation of the beta-carotene and installation optimal chromatographic conditions for its determination in gelatine capsules. To determine the amount of beta-carotene the High Performance Liquid Chromatography (HPLC) method with ECD detector was used. Suitable procedure for extraction and installation of optimal chromatographic methods of beta-carotene from gelatine capsules was to develope. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/202 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 8053
dc.date.assigned 2007-11-19
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
kolajová_2008_dp.pdf 2.191Mb PDF View/Open
kolajová_2008_vp.doc 34.5Kb Microsoft Word View/Open
kolajová_2008_op.pdf 25.11Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account