Dekontaminace povrchu drůbeže organickými kyselinami v kombinaci s lysozymem

DSpace Repository

Language: English čeština 

Dekontaminace povrchu drůbeže organickými kyselinami v kombinaci s lysozymem

Show simple item record

dc.contributor.advisor Doležalová, Magda
dc.contributor.author Zavadilová, Šárka
dc.date.accessioned 2010-07-16T16:28:27Z
dc.date.available 2010-07-16T16:28:27Z
dc.date.issued 2008-05-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/6007
dc.description.abstract Cílem diplomové práce bylo zjistit účinky organických kyselin samostatně nebo v kombinaci s lysozymem na mikroflóru povrchu chlazené drůbeže. Byl testován vliv 2% kyseliny mléčné se sorbanem draselným v různých koncentracích (0,2%, 0,5%) dvěma metodami - ponorem a postřikem drůbeže. Byly sledovány celkové počty aerobních mezofilních mikroorganismů, psychrotrofní mikroorganismy, koliformní (na dvou typech půd), stafylokoky a kvasinky. Zákrok se ukázal být účinný při metodě ponorem, kdy došlo k velkému úbytku mikroorga-nismů. Metoda postřiku se v důsledku menších úbytků nezdá být vhodná, což mohlo být způsobeno nedokonalým postřikem. Významný antimikrobiální účinek lysozymu na sledo-vanou přirozenou mikroflóru nebyl prokázán cs
dc.format 104s. cs
dc.format.extent 1095471 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject dekontaminace cs
dc.subject kyselina mléčná cs
dc.subject sorban draselný cs
dc.subject lysozym cs
dc.subject drůbež cs
dc.subject deconatamination en
dc.subject lactic acid en
dc.subject potassium sorbate en
dc.subject lysozyme en
dc.subject poultry en
dc.title Dekontaminace povrchu drůbeže organickými kyselinami v kombinaci s lysozymem cs
dc.title.alternative Decontamination of poultry skin by organic acids in combination with lysozyme en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Černíková, Michaela
dc.date.accepted 2008-06-06
dc.description.abstract-translated The subject of this thesis was state the effect of organic acids in combination with lysozyme on the surface microflora of chilled poultry. The test was focused on the influence of 2% lactic acid with potassium sorbate in variety of concentration (0,2%, 0,5%) of two methods - dipping and spraying of poultry. Monitored were total viable counts of aerobic mesophi-les, psychrotrophic mikroorganisms, coliform bacteria (on two types plate), staphylococcus and moulds. The step was shown as effective at dipping application, when were a big reduced of micro-organisms. The metod of sprying was ineffective probably inperfect spraying. The signifi-cant antimicrobial effect of lysozyme on microflora was not state en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/202 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 8080
dc.date.assigned 2007-11-20
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
zavadilová_2008_dp.pdf 1.044Mb PDF View/Open
zavadilová_2008_vp.doc 46.5Kb Microsoft Word View/Open
zavadilová_2008_op.doc 57Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account