Tvorba business plánu pro vznik nového podnikatelského subjektu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Tvorba business plánu pro vznik nového podnikatelského subjektu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Novák, Petr
dc.contributor.author Petříková, Petra
dc.date.accessioned 2025-12-10T23:09:18Z
dc.date.available 2025-12-10T23:09:18Z
dc.date.issued 2025-02-10
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/56997
dc.description.abstract Diplomová práce se věnuje tvorbě podnikatelského plánu pro založení pojízdného bistra provozovaného v tzv. food trucku ve městě Hodonín. Jejím hlavním účelem je posouzení, zda bude podnik žádaný zákazníky a rentabilní. Diplomová práce se skládá ze dvou částí. Teoretická část obsahuje odborné poznatky týkající se podnikání a služeb s konkretizací na pohostinství. Obsahem praktické částí je analýza podnikatelského prostředí a cílového trhu, ve kterém figurují analytické nástroje vybrané z teoretické části. Součástí praktické části je také dotazníkové šetření, které slouží ke zjištění potřeb a preferencí potenciálních zákazníků. Na základě provedené analýzy a výsledků dotazníkového šetření je v praktické části vytvořen konkrétní podnikatelský plán, který slouží jako podklad pro uskutečnění konkrétního podnikatelského záměru - otevření food trucku.
dc.format 108 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject podnikatelský plán cs
dc.subject food truck cs
dc.subject rychlé občerstvení cs
dc.subject podnikání cs
dc.subject analýza cs
dc.subject finanční plán cs
dc.subject business plan en
dc.subject food truck en
dc.subject fast food en
dc.subject business en
dc.subject analysis en
dc.subject financial plan en
dc.title Tvorba business plánu pro vznik nového podnikatelského subjektu
dc.title.alternative Creating a Business Plan for the Establishment of a New Business Entity
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Papadaki, Šárka
dc.date.accepted 2025-06-02
dc.description.abstract-translated This diploma thesis is devoted to the creation of a business plan for the establishment of a mobile bistro operated in a so-called food truck in the city of Hodonín. The main purpose is to assess whether the business will be in demand by customers and profitable. The diploma thesis consists of two parts. The theoretical part contains expert knowledge related to business and services, with a specific focus on the hospitality industry. The practical part includes an analysis of the business environment and (the) target market, using selected analytical tools presented in the theoretical section. The practical part also includes a questionnaire survey aimed at identifying the needs and preferences of potential customers. Based on the conducted analysis and the results of the survey, a specific business plan is developed, serving as a basis for the implementation of a concrete business idea - the opening of a food truck.
dc.description.department Ústav podnikové ekonomiky
dc.thesis.degree-discipline Podnikání a ekonomika podniku cs
dc.thesis.degree-discipline Entrepreneurship and Business Administration en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta managementu a ekonomiky cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Management and Economics en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Ekonomika podniku a podnikání cs
dc.thesis.degree-program Business Administration and Entrepreneurship en
dc.identifier.stag 66733
dc.date.submitted 2025-04-25


Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account