Zpracování drůbežích tkání na kolagenní produkty
Show full item record
No preview available
Title:
|
Zpracování drůbežích tkání na kolagenní produkty |
Author: |
Strauch, Radek Adam
|
Advisor: |
Mokrejš, Pavel
|
Abstract:
|
Tato diplomová práce se zaměřuje na optimalizaci procesních podmínek pro výrobu želatin z kachních žaludků. V teoretické části jsou probrány zpracování drůbeže a využití vedlejších živočišných produktů, stejně jako charakteristiky a aplikace kolagenu a želatiny. Experimentální část zkoumá různé podmínky extrakce želatiny pomocí Taguchiho metodologie a analyzuje vliv těchto podmínek na kvalitu želatiny. Práce přináší nové poznatky o efektivním využití drůbežích vedlejších produktů v potravinářství. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/56159
|
Date:
|
2024-01-02 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav inženýrství polymerů |
Discipline:
|
- |
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account