Vliv nastavení strojních zařízení na reologické parametry čokoládových hmot a jejich skladování

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv nastavení strojních zařízení na reologické parametry čokoládových hmot a jejich skladování

Show full item record

No preview available
Title: Vliv nastavení strojních zařízení na reologické parametry čokoládových hmot a jejich skladování
Author: Polášková, Šárka
Advisor: Mlček, Jiří
Abstract: Diplomová práce je zaměřena na výzkumu vlivu nastavení strojních parametrů na výslednou reologii mléčných a hořkých čokoládových hmot. Výzkum byl prováděn během standartní průmyslové výroby. V teoretické části byla práce zaměřena na charakteristiku surovin používaných pro výrobu čokoládových hmot, dále popis strojů a jejich uživatelských parametrů, technologii výroby, faktory ovlivňující výslednou reologii čokoládových hmot a jejich skladování. V praktické části se práce zabývala nastavením strojních parametrů a jejich vlivů na konžovací profil čokoládových hmot s ohledem na výslednou reologii hmoty s cílem mít, co nejvíce stabilní hmotu s vhodnými reologickými parametry. Čokoládové hmoty byly následně zkoumány na stabilitu během skladování.
URI: http://hdl.handle.net/10563/55297
Date: 2024-01-01
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: -


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
polášková_2024_dp.pdf 1.346Mb PDF View/Open None
polášková_2024_op.pdf 752.0Kb PDF View/Open None
polášková_2024_vp.pdf 729.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account