Business model na založení cukrárny

DSpace Repository

Language: English čeština 

Business model na založení cukrárny

Show simple item record

dc.contributor.advisor Slinták, Karel
dc.contributor.author Netolička, Adam
dc.date.accessioned 2023-12-20T13:25:20Z
dc.date.available 2023-12-20T13:25:20Z
dc.date.issued 2023-02-10
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/54103
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na vytvoření Business modelu pro založení cukrárny ve Valašském Meziříčí. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. V teoretické části práce je zpracována relevantní literární rešerše, týkající se podnikání v České republice, Business modelu a rozdílu mezi Business Model Canvas a Lean Canvas, marketingu a marketingové mixu a v poslední řadě analýzám, díky kterým bude zpracována praktická část. Praktická část začíná analýzou vnějšího a vnitřního prostředí zamýšlené cukrárny. K rozboru jsou použity tyto analýzy: PEST analýza, Porterova analýza pěti konkurenčních sil a SWOT analýza. Praktická část je doplněna kvalitativním dotazníkem. Praktickou část zakončuje Business Model vytvořený za pomoci Lean Canvas a jeho ekonomické vyčíslení. Cílem této bakalářské práce je tedy vytvoření Business Modelu cukrárny, abych zjistil, zda se ji v dnešní situaci a podmínkách vyplatí založit.
dc.format 92 s. (121 408)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject business model cs
dc.subject lean canvas cs
dc.subject cukrárna cs
dc.subject PEST analýza cs
dc.subject SWOT analýza cs
dc.subject business model en
dc.subject lean canvas en
dc.subject bakery en
dc.subject PEST analysis en
dc.subject SWOT analysis en
dc.title Business model na založení cukrárny
dc.title.alternative Business Model for Establishing a Bakery
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Ečer, Tomáš
dc.date.accepted 2023-06-13
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis focuses on the creation of a Business Model for the establishment of a bakery in Valašské Meziříčí. The thesis is divided into two parts, theoretical and practical. In the theoretical part of the thesis, the relevant literature research is processed, concerning business in the Czech Republic, Business Model and the difference between Business Model Canvas and Lean Canvas, marketing, and marketing mix and finally the analysis, which will help to process the practical part. The practical part starts with an analysis of the external and internal environment of the intended bakery. The following analyses are used: the PEST analysis, Porter's five competitive forces analysis and SWOT analysis. The practical part is complemented by a qualitative questionnaire. The practical part concludes with the Business Model created using Lean Canvas and its economic quantification. Thus, the aim of this bachelor's thesis is to create a Business Model of a bakery to find out whether it is worth starting one in today's situation and conditions.
dc.description.department Ústav podnikové ekonomiky
dc.thesis.degree-discipline Ekonomika a management podniku cs
dc.thesis.degree-discipline Business Economics and Management en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta managementu a ekonomiky cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Management and Economics en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Ekonomika a management cs
dc.thesis.degree-program Economics and Management en
dc.identifier.stag 63870
dc.date.submitted 2023-05-18


Files in this item

Files Size Format View Description
netolička_2023_dp.pdf 75.92Mb PDF View/Open None
netolička_2023_op.docx 52.99Kb Unknown View/Open None
netolička_2023_vp.docx 50.38Kb Unknown View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account