dc.contributor.advisor |
Kramářová, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Danišová, Petra
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T11:34:44Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T11:34:44Z |
|
dc.date.issued |
2008-06-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/5368
|
|
dc.description.abstract |
Na základě vědeckých studií bylo potvrzeno, že mastné kyseliny vykazují značné antimikrobiální účinky. Cílem bakalářské práce bylo testovat antibakteriální účinek kyseliny olejové. Tato mastná kyselina se vyskytuje v mléce kokosových ořechů, slunečnicovém, sezamovém a olivovém oleji. Její antibakteriální účinek byl testován na Escherichia coli, Pseudomonas fluorescens, Staphylococcus aureus a Salmonella Typhimurium |
cs |
dc.format |
41 s |
cs |
dc.format.extent |
810494 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Kyselina olejová
|
cs |
dc.subject |
antibakteriální účinek
|
cs |
dc.subject |
mastná kyselina
|
cs |
dc.subject |
lipidy
|
cs |
dc.subject |
patogeny
|
cs |
dc.subject |
Escherichia coli
|
cs |
dc.subject |
Pseudomonas fluorescens
|
cs |
dc.subject |
Staphylococcus aureus
|
cs |
dc.subject |
Salmonella Typhimurium
|
cs |
dc.subject |
Oleic acid
|
en |
dc.subject |
antibacterial effect
|
en |
dc.subject |
fatty acid
|
en |
dc.subject |
lipids
|
en |
dc.subject |
pathogens
|
en |
dc.subject |
Escherichia coli
|
en |
dc.subject |
Pseudomonas fluorescens
|
en |
dc.subject |
Staphylococcus aureus
|
en |
dc.subject |
Salmonella Typhimurium
|
en |
dc.title |
Antimikrobiální účinek kyseliny olejové na vybrané kmeny bakterií |
cs |
dc.title.alternative |
Antimicrobial effect oleic acid onto choice Sieckettsiae |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Grossmann, Miroslav |
|
dc.date.accepted |
2008-09-01 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this abstract labour is the aplication of oleic acid on particular bacteria: Escherichia coli, Pseudomonas fluorescens, Staphylococcus aureus and Salmonella Typhimurium. Oleic acid is 18-carbon fatty acid with once double bond. Oleic acid inhere in coconut milk, sunflower oil, sesame oil and olive oil. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
5381
|
|
dc.date.assigned |
2007-01-08 |
|
utb.result.grade |
B |
|