Možnosti aplikace syrovátkových bílkovin do hovězích šunek

DSpace Repository

Language: English čeština 

Možnosti aplikace syrovátkových bílkovin do hovězích šunek

Show full item record

No preview available
Title: Možnosti aplikace syrovátkových bílkovin do hovězích šunek
Author: Doubrava, Jiří
Advisor: Gál, Robert
Abstract: Tato diplomová práce se zabývá možností přídavku koncentrátu syrovátkové bílkoviny (WPC - whey protein concentrate) do hovězí šunky vyráběné z chlazené nebo mražené hovězí kýty. Syrovátkové bílkoviny jsou výhodné nutričně i technologicky. Hodnotil se dopad přidání WPC na senzorické vlastnosti, texturu, sušinu, obsah tuku, celkový obsah bílkovin a ztrátu vody při tepelném opracování. Z výsledků vychází, že přídavek koncentrátu syrovátkové bílkoviny má pozitivní vliv na obsah bílkovin ve výrobku bez vlivu na jeho hodnocení senzorickým panelem.
URI: http://hdl.handle.net/10563/53647
Date: 2022-12-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: -


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
doubrava_2023_dp.pdf 2.617Mb PDF View/Open None
doubrava_2023_op.pdf 740.9Kb PDF View/Open None
doubrava_2023_vp.pdf 726.0Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account