Tvorba databáze nutričních hodnot potravin rostlinného původu s ohledem na jejich změny během úprav a skladování
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Adámková, Anna
|
|
dc.contributor.author |
Kičmer, Martin
|
|
dc.date.accessioned |
2022-07-15T09:23:59Z |
|
dc.date.available |
2022-07-15T09:23:59Z |
|
dc.date.issued |
2021-12-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/51861
|
|
dc.description.abstract |
Cílem této bakalářské práce bylo vytvoření databáze nutričních hodnot potravin rostlinného původu s ohledem na jejich změny během kulinárních úprav a skladování. V teoretické části práce jsou shrnuty základní informace o charakteristice, dělení, spotřebě a nutričních hodnotách ovoce a zeleniny. Následně jsou uvedeny základní informace o skladování a kulinárních a technologických úpravách. Praktická část je zaměřena na setřídění základních informací o nutričních hodnotách potravin rostlinného původu s ohledem na jejich změny během kulinárních úprav a skladování a jejich publikování jak v tištěné, tak v elektronické podobě databáze. Unikátnost je ve vytvoření a využití QR kódu pro každou základní položku v databázi. To umožnuje rychlé a snadné vyhledání potřebné informace ve formě www stránky. Vytvořená databáze těchto informací může sloužit nejen široké veřejnosti jako pomůcka při nákupu ovoce a zeleniny, ale i jako edukativní pomůcka. |
|
dc.format |
78s (81033 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
ovoce
|
cs |
dc.subject |
zelenina
|
cs |
dc.subject |
skladování
|
cs |
dc.subject |
úpravy
|
cs |
dc.subject |
nutriční hodnota
|
cs |
dc.subject |
databáze
|
cs |
dc.subject |
fruit
|
en |
dc.subject |
vegetables
|
en |
dc.subject |
storage
|
en |
dc.subject |
processing
|
en |
dc.subject |
nutritional value
|
en |
dc.subject |
database
|
en |
dc.title |
Tvorba databáze nutričních hodnot potravin rostlinného původu s ohledem na jejich změny během úprav a skladování |
|
dc.title.alternative |
Creating the plant food nutritional value database regarding their changes during processing and storage |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Matyáš, Jiří |
|
dc.date.accepted |
2022-06-15 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this bachelor thesis was to create a database of nutritional values of foods of plant origin with regards to their changes during culinary processing and storage. The theoretical part of the thesis summarizes basic information about the characteristics, distribution, consumption and nutritional values of fruits and vegetables. Subsequently, basic information on storage, culinary and technological modifications is given. The practical part is focused on sorting basic information about the nutritional values of foods of plant origin regarding their changes during culinary adjustments and storage and their publication in both printed and electronic forms of the database. The uniqueness is in the creation and use of a QR code for each basic item in the database. This allows you to quickly and easily find the information you need in the form of a web page. The created database of this information can serve not only the public as an aid in the purchase of fruit and vegetables, but also as an educational aid. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Food Technology |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Technologie a hodnocení potravin |
cs |
dc.identifier.stag |
62815
|
|
dc.date.submitted |
2022-05-20 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account