Srovnání vlivu Na a K solí kyseliny fosforečné na vlastnosti šunky

DSpace Repository

Language: English čeština 

Srovnání vlivu Na a K solí kyseliny fosforečné na vlastnosti šunky

Show simple item record

dc.contributor.advisor Šenkýřová, Jana
dc.contributor.author Mráziková, Diana
dc.date.accessioned 2022-07-15T09:23:05Z
dc.date.available 2022-07-15T09:23:05Z
dc.date.issued 2021-12-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/50588
dc.description.abstract Tato diplomová práce sa zabývá vlivem přídavku draselných a sodných fosfátových solí na vlastnosti vepřové šunky. Práce se zaměřuje jak na druh fosfátových solí tak i na množství použitého fosfátu. V teoretické části se zabývá charakteristikou šunek, přídavných látek a taktéž i technologickým zpracováním. Praktická část diplomové práce je orientovaná na výrobu modelových vepřových šunek. Jednotlivé modelové vepřové šunky jsou podrobené chemickým analýzám, rozboru barvy a hmotnostních ztrát při tepelné úpravě, texturním vlastnostem i senzorické analýze.
dc.format 76 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject vepřové šunky cs
dc.subject fosfátové soli cs
dc.subject chemické analýzy cs
dc.subject barva cs
dc.subject hmotnostní ztráty cs
dc.subject senzorické hodnocení cs
dc.subject texturní vlastnosti cs
dc.subject pork hams en
dc.subject phosphate salts en
dc.subject chemical analysis en
dc.subject color en
dc.subject weight loss en
dc.subject sensory evaluation en
dc.subject texture properties en
dc.title Srovnání vlivu Na a K solí kyseliny fosforečné na vlastnosti šunky
dc.title.alternative Comparison of the effect of Na and K salts of phosphoric acid on the properties of ham
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Gál, Robert
dc.date.accepted 2022-06-02
dc.description.abstract-translated This diploma thesis deals with the influence of the addition of potassium and sodium phosphate salts on the properties of pork ham. The thesis focuses on both the type of phosphate salts and the amount of phosphate used. In the theoretical part, it deals with the characteristics of hams, additives and also technological processing. The practical part of the diploma thesis is focused on the production of model pork hams. Individual model pork hams are subjected to chemical analyses, analysis of colour and weight loss during heat treatment, texture properties and sensory analysis.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline - cs
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Food Technology en
dc.identifier.stag 62483
dc.date.submitted 2022-05-11


Files in this item

Files Size Format View Description
mráziková_2022_dp.pdf 947.2Kb PDF View/Open None
mráziková_2022_op.pdf 731.8Kb PDF View/Open None
mráziková_2022_vp.pdf 728.6Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account