dc.contributor.advisor |
Hajná, Libuše
|
|
dc.contributor.author |
Hanáková, Irena
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T08:25:33Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T08:25:33Z |
|
dc.date.issued |
2008-08-05 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/4987
|
|
dc.description.abstract |
Tato práce se zabývá netradičními potravinami a jejich uplatnění v gastronomii. Je zaměřena hlavně na ovoce, zeleninu a obiloviny, které se ve velké míře začali objevovat a používat teprve v posledních letech. Věnuje se především jejich přínosu ve výživě člověka, jejich vlastnostmi a technologickým zpracováním. Dále se tento text zabývá novými trendy v gastronomii a vlivy, které na ni působí. A také způsoby, jak se k těmto novým trendům Česká republika staví. |
cs |
dc.format |
44 |
cs |
dc.format.extent |
768686 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
gastronomie
|
cs |
dc.subject |
ovoce
|
cs |
dc.subject |
zelenina
|
cs |
dc.subject |
obiloviny
|
cs |
dc.subject |
výživa
|
cs |
dc.subject |
technologické zpracování
|
cs |
dc.subject |
gastronomy
|
en |
dc.subject |
fruit
|
en |
dc.subject |
vegetables
|
en |
dc.subject |
cereals
|
en |
dc.subject |
nutrition
|
en |
dc.subject |
technological processing
|
en |
dc.title |
Uplatnění nových netradičních surovin v sektoru gastronomie |
cs |
dc.title.alternative |
Applying new non-conventional methods in the gastronomical sector |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Matějíčková, Radmila |
|
dc.date.accepted |
2008-09-02 |
|
dc.description.abstract-translated |
My dissertation deals with unconventional foods and their use in gastronomy. It is focused on fruit, vegetables and cereals that have been recently coming up and used in a large extent. The main idea introduces their contribution to the nutrition of human beings, their properties and technological processing. Furthermore, the text includes new trends in gastronomy and impacts on it, as well as the attitudes of the Czech Republic towards these new tendencies. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
5230
|
|
dc.date.assigned |
2007-12-10 |
|
utb.result.grade |
C |
|