Analýza hmotnostních ztrát po technologickém zpracování drůbežího masa

DSpace Repository

Language: English čeština 

Analýza hmotnostních ztrát po technologickém zpracování drůbežího masa

Show simple item record

dc.contributor.advisor Gál, Robert
dc.contributor.author Mráziková, Diana
dc.date.accessioned 2021-07-26T10:58:01Z
dc.date.available 2021-07-26T10:58:01Z
dc.date.issued 2020-02-17
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/49168
dc.description.abstract Bakalářská práce je vypravovaná na téma "Analýza hmotnostních ztrát po technologickém zpracování drůbežího masa". V úvodní části se práce zabývá problematikou technologic-kých vlastností masa a drůbeže. Následující kapitoly se věnují zpracování drůbežího masa, technologickým operacím v masné výrobě, gastronomickým úpravám jako vaření, vaření v páře, smažení a mikrovlnný ohřev. Cílem bakalářské práce bylo shromáždit dostupné in-formace o hmotnostních ztrátách drůbežího masa během tepelných úprav. Zjistili se hmot-nostní ztráty během jednotlivých technologických a gastronomických úprav během tepel-ného opracování.
dc.format 46 s. (84634 znakov)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject drůbeží maso cs
dc.subject hmotnostní ztráty cs
dc.subject technologie cs
dc.subject gastronomické zpracování cs
dc.subject poultry meat en
dc.subject weight loss en
dc.subject technology en
dc.subject gastronomic processing en
dc.title Analýza hmotnostních ztrát po technologickém zpracování drůbežího masa
dc.title.alternative Analysis of weight loss in poultry meat after technological processing
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Šiška, Ladislav
dc.date.accepted 2020-06-16
dc.description.abstract-translated The bachelor's thesis is elaborated on the topic "Analysis of weight loss after technological poultry meat processing ". In the introductory part, the theory deals with the issue of tech-nological characteristics of meat and poultry. The following chapters deal with the pro-cessing of poultry meat, technological operations in meat production, gastronomic adjust-ments such as cooking, cooking in steam, roasting and microwave heating. The aim of the bachelor thesis was to gather available information on the weight loss of poultry meat dur-ing heat processing. Weight losses were found during individual technological and gastro-nomic modifications throughout heat treatment.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.identifier.stag 56325
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2020-05-22


Files in this item

Files Size Format View Description
mráziková_2020_dp.pdf 1.404Mb PDF View/Open None
mráziková_2020_op.pdf 820.1Kb PDF View/Open None
mráziková_2020_vp.pdf 880.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account