Vliv furcellaranu na vybrané vlastnosti kuřecí šunky

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv furcellaranu na vybrané vlastnosti kuřecí šunky

Show full item record

No preview available
Title: Vliv furcellaranu na vybrané vlastnosti kuřecí šunky
Author: Lyčková, Aneta
Advisor: Polášek, Zdeněk
Abstract: Cílem této práce bylo zjistit závislost vybraných texturních a reologických vlastností kuřecí šunky na koncentraci aplikovaného karagenanu a furcellaranu během 336h doby skladování. Texturní vlastnosti testovaných vzorků byly ovlivněny typem a koncentrací aplikovaného hydrokoloidu a dobou skladování. Výsledky získané analýzou texturního profilu a Warner-Bratzlerova smykového testu byly analogické těm, které byly získány reologickou analýzou. Dále vzorky připravené s K a FRC1 v koncentraci 1 % (w/w) představovaly vyšší hodnoty tvrdosti. Analýza ve všech testovaných frekvencích (poměr G´ > G´´) ukázala pro všechny vzorky pevné chování látky.
URI: http://hdl.handle.net/10563/48960
Date: 2020-02-17
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 55798


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
lyčková_2020_dp.pdf 1.215Mb PDF View/Open None
lyčková_2020_op.pdf 798.3Kb PDF View/Open None
lyčková_2020_vp.pdf 726.6Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account