Analýza pitného režimu ve školním stravování

DSpace Repository

Language: English čeština 

Analýza pitného režimu ve školním stravování

Show simple item record

dc.contributor.advisor Velichová, Helena
dc.contributor.author Solařová, Monika
dc.date.accessioned 2021-07-26T10:54:10Z
dc.date.available 2021-07-26T10:54:10Z
dc.date.issued 2020-02-17
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/47520
dc.description.abstract Diplomová práce se věnuje problematice správného pitného režimu dětí, navštěvující základní školy. Teoretická část je zaměřena na význam vody ve výživě člověka a především na důležitost správného pitného režimu. Dále jsou v práci definována možná zdravotní rizika způsobená nedostatečným příjmem tekutin a charakterizovány nápoje konzumované studenty základních škol. Praktická část prezentuje výsledky výzkumného šetření, které jsou zpracovány grafickou a písemnou formou, dle anonymního dotazníku. Cílem praktické části bylo prověřit návyky pitného režimu u studentů základních škol a vyhodnotit zda je jejich pitný režim dostačující. Práce je také zaměřena na problematiku konzumace vhodných a nevhodných nápojů a porovnává návyky v konzumaci nápojů dětí žijící na vesnici a ve městě.
dc.format 92 s. (16 595 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject pitný režim cs
dc.subject voda cs
dc.subject zdravotní rizika cs
dc.subject základní škola cs
dc.subject nápoje cs
dc.subject drinking habits en
dc.subject water en
dc.subject health risks en
dc.subject elementary school en
dc.subject beverages en
dc.title Analýza pitného režimu ve školním stravování
dc.title.alternative Analysis of Drinking Regime in School Catering
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Bučková, Martina
dc.date.accepted 2020-06-05
dc.description.abstract-translated This disseration deals with points at issue of childern visiting elementary school drinking habits. Theoretical part is focused on function of fresh water in human nutrition, but in a first place on importance of correct drinking habits. Further on there are definitions of possible health risks caused by insuficient fluid intake and characteristics of beverages consumed by elementary school students. Practical part presents results of research investigation, which are processed graphically and in writing in accordance with anonymous questionnaire. Goal of this practical part was to verify drinking habits of elementary shool students and evaluate if their drinking habits are correct and sufficient. Practical part also focuses on disputbility of convenient and inconvenient beverages and compares customs and habits in beverages consumption of childern living in a city and childern living in countryside.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Food Technology en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.identifier.stag 53116
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2020-05-15


Files in this item

Files Size Format View Description
solařová_2020_dp.pdf 3.503Mb PDF View/Open None
solařová_2020_op.pdf 731.9Kb PDF View/Open None
solařová_2020_vp.pdf 243.9Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account