Hodnocení technologických vlastností při zmrazování a rozmrazování vybraných částí hovězího masa

DSpace Repository

Language: English čeština 

Hodnocení technologických vlastností při zmrazování a rozmrazování vybraných částí hovězího masa

Show simple item record

dc.contributor.advisor Gál, Robert
dc.contributor.author Sucháčková, Kristýna
dc.date.accessioned 2021-07-26T07:18:00Z
dc.date.available 2021-07-26T07:18:00Z
dc.date.issued 2020-12-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/47351
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá účinkem ochranných kolagenních povlaků, aplikovaných na hovězím mase před jeho zmrazováním. Následně byl pozorován účinek povlaků na parametry masa po jeho rozmrazení. Mezi tyto parametry patřily zejména hmotnostní ztráty, textura a barva masa. Ze získaných hodnot byl určen nejvhodnější způsob zmrazování a rozmrazování masa a byly vyhodnoceny účinky ochranných kolagenních povlaků.
dc.format 129
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject hovězí maso cs
dc.subject ledové krystaly cs
dc.subject zmrazování cs
dc.subject rozmrazování cs
dc.subject ochranný kolagenní povlak cs
dc.subject hmotnostní ztráty cs
dc.subject beef en
dc.subject ice crystals en
dc.subject freezing en
dc.subject thawing en
dc.subject protective collagen coating en
dc.subject weight loss en
dc.title Hodnocení technologických vlastností při zmrazování a rozmrazování vybraných částí hovězího masa
dc.title.alternative Evaluation of technological properties in freezing and thawing of selected parts of beef meat
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Mokrejš, Pavel
dc.date.accepted 2021-06-01
dc.description.abstract-translated This master thesis deals with the effect of protective collagen coatings applied to beef before freezing. Subsequently, the effect of the coatings on the parameters of the meat after thawing was observed. These parameters included, in particular, weight loss, texture and color of the meat. From the obtained value, the most suitable method of freezing and thawing meat was determined and the effects of protective collagen coatings were evaluared.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Food Technology en
dc.identifier.stag 59696
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2021-05-03


Files in this item

Files Size Format View Description
sucháčková_2021_dp.pdf 4.408Mb PDF View/Open None
sucháčková_2021_op.pdf 236.3Kb PDF View/Open None
sucháčková_2021_vp.pdf 729.2Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account