Využití komunikačních nástrojů v B2B segmentu firmy Pekařství Křižák s.r.o.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití komunikačních nástrojů v B2B segmentu firmy Pekařství Křižák s.r.o.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Káčerková, Eliška
dc.contributor.author Křižáková, Anna
dc.date.accessioned 2021-07-26T07:17:49Z
dc.date.available 2021-07-26T07:17:49Z
dc.date.issued 2021-01-29
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/47057
dc.description.abstract Práce se zabývá komunikačními nástroji především na business to business trhu potravinářské firmy s cílem zlepšení služeb a komunikace směrem ke svým zákazníkům. Zkoumá využití těchto nástrojů přímo v jedné z firem, a to ve společnosti Pekařství Křižák s.r.o. Kvalitativní výzkum ve formě polostrukturovaných rozhovorů se dotazuje přímo odběratelů tohoto pekařství na spokojenost s komunikací a produkty firmy. K práci je doplněn i postupný vývoj prodeje bunsek od jejich začátku výroby. Na základě zjištění jsou navrženy další kroky pro zlepšení komunikace a služeb tohoto produktu.
dc.format 64 s. (96 650 znaků).
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject komunikační nástroje cs
dc.subject business to business trh cs
dc.subject strategický marketing cs
dc.subject služby v potravinářství cs
dc.subject bunsky cs
dc.subject Pekařství Křižák s.r.o cs
dc.subject communication tools en
dc.subject business to business market en
dc.subject strategic marketing en
dc.subject food services en
dc.subject buns en
dc.subject Pekařství Křižák s.r.o en
dc.title Využití komunikačních nástrojů v B2B segmentu firmy Pekařství Křižák s.r.o.
dc.title.alternative Use of Communication Tools in B2B Segment of the Company Pekařství Křižák s.r.o.
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Bureš, Vladislav
dc.date.accepted 2021-05-24
dc.description.abstract-translated The work deal with communications tools primarily on business to business market of food company with the goal of better services and communication with the customers. The work is examining usage of this tools in the company Pekařství Křižák s.r.o. The quality research in the form of semi-structural interviews is asking directly subscribers or customers of this bakery if they are satisfied with the communication and products of this company. The work is supplemented with gradual development of sale with product- buns from their start of production. On the base of finding, there are proposed next steps for better comunication and services of this bakery.
dc.description.department Ústav marketingových komunikací
dc.thesis.degree-discipline Marketingové komunikace cs
dc.thesis.degree-discipline Marketing Communications en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta multimediálních komunikací cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Multimedia Communications en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Mediální a komunikační studia cs
dc.thesis.degree-program Media and Communication Studies en
dc.identifier.stag 59264
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2021-04-23


Files in this item

Files Size Format View Description
křižáková_2021_dp.pdf 1.624Mb PDF View/Open None
křižáková_2021_op.docx 122.2Kb Unknown View/Open None
křižáková_2021_vp.pdf 142.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account