Vliv konšování na vybrané vlastnosti hořké čokolády
Show full item record
No preview available
Title:
|
Vliv konšování na vybrané vlastnosti hořké čokolády |
Author: |
Ďuricová, Kateřina
|
Advisor: |
Salek, Richardos Nikolaos
|
Abstract:
|
Diplomová práce se zabývá vlivem konšování na vybrané vlastnosti hořké čokolády. Vý-roba hořké čokolády je popsána od pěstování kakaových bobů přes dílčí kroky, které zahr-nují míchání, válcování, konšování, temperaci, formování, chlazení a balení výrobku. Práce zahrnuje i legislativní vymezení jednotlivých druhů čokolád. V praktické části jsou zaznamenány výsledky analyticko-senzorických měření, a to pH, textura a reologické vlastnosti. V experimentální části byl pozorován rostoucí trend tvrdosti modelových vzorků hořké čokolády v průběhu skladování. Trend meze toku a viskozity byl velmi obdobný, kdy s dobou skladování veličiny rostly a poté klesaly. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/45488
|
Date:
|
2019-02-02 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie potravin |
Discipline:
|
Technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
53159
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account