Produkce a spotřeba biopotravin s ohledem na životní prostředí a lidské zdraví

DSpace Repository

Language: English čeština 

Produkce a spotřeba biopotravin s ohledem na životní prostředí a lidské zdraví

Show simple item record

dc.contributor.advisor Valášek, Pavel
dc.contributor.author Bartošová, Romana
dc.date.accessioned 2019-07-04T09:10:27Z
dc.date.available 2019-07-04T09:10:27Z
dc.date.issued 2018-11-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/44036
dc.description.abstract Téma bakalářské práce je zaměřeno na produkci a spotřebu biopotravin s ohledem na životní prostředí a lidské zdraví. Teoretická část obsahuje vymezení základních pojmů, legislativní rámec upravující oblast biopotravin, jejich produkci a distribuci, komparaci ekologického a konvenčního zemědělství a ekologické zemědělství jako způsob ochrany životního prostředí. Praktická část se zabývá spotřebou biopotravin, dále navazuje na senzorickou analýzu a identifikuje rizika spojená s produkcí a spotřebou biopotravin včetně návrhů na opatření pro eliminaci těchto rizik.
dc.format 69 s. (93 723 znaků), 12 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject biopotravina cs
dc.subject ekologické zemědělství cs
dc.subject produkce cs
dc.subject spotřeba cs
dc.subject životní prostředí cs
dc.subject lidské zdraví cs
dc.subject senzorická analýza cs
dc.subject analýza rizik cs
dc.subject organic food en
dc.subject organic agriculture en
dc.subject production en
dc.subject consumption en
dc.subject environment en
dc.subject human health en
dc.subject sensory analysis en
dc.subject risk analysis en
dc.title Produkce a spotřeba biopotravin s ohledem na životní prostředí a lidské zdraví
dc.title.alternative Production and Consumption of Organic Food Related to the Environment and Human Health
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Lukášková, Eva
dc.date.accepted 2019-06-03
dc.description.abstract-translated The theme of the thesis is focused on the production and consumption of organic food related to the environment and human health. The theoretical part contains the definition of basic terms, the legislative framework regulating the area of organic food, their production and distribution, the comparison of ecological and conventional agriculture and organic farming as a way of protecting the environment. The practical part deals with the consumption of organic food, the sensory analysis and identifies the risks associated with the production and consumption of organic food, including proposals for measures to eliminate these risks.
dc.description.department Ústav environmentální bezpečnosti
dc.thesis.degree-discipline Řízení environmentálních rizik cs
dc.thesis.degree-discipline Environmental Risk Management en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Logistics and Crisis Management en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Bezpečnost společnosti cs
dc.thesis.degree-program Security of Society en
dc.identifier.stag 51025
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2019-05-14
local.subject biopotraviny cs
local.subject biofood en


Files in this item

Files Size Format View Description
bartošová_2019_dp.pdf 7.399Mb PDF View/Open None
bartošová_2019_op.pdf 394.4Kb PDF View/Open None
bartošová_2019_vp.pdf 251.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account