Návrh řešení vzduchotechniky v prostředí potravinářského průmyslu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Návrh řešení vzduchotechniky v prostředí potravinářského průmyslu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Zálešák, Martin
dc.contributor.author Klíž, Lukáš
dc.date.accessioned 2017-07-03T09:15:53Z
dc.date.available 2017-07-03T09:15:53Z
dc.date.issued 2017-03-03
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/41258
dc.description.abstract Diplomová práce je zaměřena na návrh vzduchotechnického zařízení v prostředí potravinářského průmyslu, kde je obzvláště kladen důraz na zajištění optimálních podmínek vnitřního prostředí pro výrobu želatinových výrobků a na energeticky hospodárný provoz v budově. Hlavními požadavky na vnitřní prostředí pro výrobu želatinových výrobků je udržení optimální teploty a vlhkosti v prostoru. K zajištění těchto podmínek je nutné využití integrovaných řídících systémů (počítačové a komunikační techniky), která je schopna reagovat na potřeby obsluhy a zajistit optimální podmínky vnitřního prostředí a také snížit energetickou spotřebu potřebnou k udržení optimálního stavu prostředí a tím snížit náklady na provoz budovy.
dc.format 114
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject vzduchotechnický systém cs
dc.subject vnitřní prostředí cs
dc.subject potravinářský průmysl cs
dc.subject SCADA cs
dc.subject PLC cs
dc.subject energetická spotřeba cs
dc.subject Air conditioning unit en
dc.subject indoor environment en
dc.subject food industry en
dc.subject SCADA en
dc.subject PLC en
dc.subject measurement and control en
dc.title Návrh řešení vzduchotechniky v prostředí potravinářského průmyslu
dc.title.alternative A Suggested Solution for AC Systems in Food Industry Environments
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Hirš, Jiří
dc.date.accepted 2017-06-05
dc.description.abstract-translated Master's thesis is focused on the design of air-conditioning equipment in the environment of the food industry, where emphasis is placed on ensuring optimal conditions for the internal environment for the production of gelatine products and for the energy-efficient operation of the building. The main requirements for the indoor environment for the pro-duction of gelatine products are to maintain optimal temperature and humidity in the spa-ce. In order to achieve these conditions, it is necessary to use integrated control systems (computer and communication technology) that are capable of responding to the needs of the operator and to ensure the optimum conditions of the indoor environment and also to reduce the energy consumption necessary to maintain the optimal state of the environ-ment, reduce the energy costs of operating the building
dc.description.department Ústav automatizace a řídicí techniky
dc.thesis.degree-discipline Integrované systémy v budovách cs
dc.thesis.degree-discipline Integrated Systems in Buildings en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta aplikované informatiky cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Applied Informatics en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Inženýrská informatika cs
dc.thesis.degree-program Engineering Informatics en
dc.identifier.stag 47347
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2017-05-22
local.subject potravinářství cs
local.subject ovocná želé cs
local.subject mikroklima cs
local.subject vlhkost cs
local.subject teplota cs
local.subject food industry and trade en
local.subject fruit jellies en
local.subject microclimate en
local.subject temperature en
local.subject humidity en


Files in this item

Files Size Format View Description
klíž_2017_dp.pdf 12.64Mb PDF View/Open None
klíž_2017_op.doc 261Kb Unknown View/Open None
klíž_2017_vp.doc 292.5Kb Unknown View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account