dc.contributor.advisor |
Černíková, Michaela
|
|
dc.contributor.author |
Havalová, Darina
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-15T12:56:41Z |
|
dc.date.available |
2017-06-04T23:00:34Z |
|
dc.date.issued |
2007-06-04 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/4086
|
|
dc.description.abstract |
Předmětem bakalářské práce je téma minerálních látek se zaměřením na význam, zdroje, vstřebávání a analýzu. Výsledkem práce je přehled základních charakteristik minerálních látek (sodík, draslík, chlor, hořčík, vápník, fosfor, síra), informace o jejich významu a poukázání na účinky, jejichž působením v lidském organismu se stávají jeho nezbytnou složkou. |
cs |
dc.format |
46 s., 3 s. příloh |
cs |
dc.format.extent |
1580136 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 04.06.2017 |
|
dc.subject |
minerální látky
|
cs |
dc.subject |
sodík
|
cs |
dc.subject |
draslík
|
cs |
dc.subject |
chlor
|
cs |
dc.subject |
hořčík
|
cs |
dc.subject |
vápník
|
cs |
dc.subject |
fosfor
|
cs |
dc.subject |
síra
|
cs |
dc.subject |
minerals
|
en |
dc.subject |
sodium
|
en |
dc.subject |
potassium
|
en |
dc.subject |
chlorine
|
en |
dc.subject |
magnesium
|
en |
dc.subject |
calcium
|
en |
dc.subject |
phosphorus
|
en |
dc.subject |
sulfur
|
en |
dc.title |
Možnosti využití minerálních látek ve výživě člověka |
cs |
dc.title.alternative |
Chances of usage minerals in human nutrition |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Družbíková, Helena |
|
dc.date.accepted |
2007-06-20 |
|
dc.description.abstract-translated |
The subjekt of bachelor thesis is motive of minerals with focus on meaning, sources, absorption and analysis. The produce of thesis is summary of basic characteristics of minerals (sodium, potassium, chlorine, magnesium, calcium, phosphorus, sulfur), informations about their meaning and pointing out influences, whose action in human organism they get his necessary component. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.rights.auth |
IP |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
5272
|
|
dc.date.assigned |
2007-01-08 |
|
utb.result.grade |
B |
|