Tradiční a moderní metody stanovení vlhkosti v potravinách

DSpace Repository

Language: English čeština 

Tradiční a moderní metody stanovení vlhkosti v potravinách

Show full item record

No preview available
Title: Tradiční a moderní metody stanovení vlhkosti v potravinách
Author: Machoňová, Tereza
Advisor: Bučková, Martina
Abstract: Tato práce je zaměřena na stanovení vlhkosti vody v potravinách pomocí tradičních a moderních metod. Tradičních metod existuje celá řada a jsou v potravinářských technologiích běžně používány. Vyvíjeny jsou ale také metody nové, modernější, k zajištění kvalitního monitoringu vlhkosti v potravinách. Je zde stručně charakterizována voda jako chemická molekula, dále jsou uvedeny základní funkce vody v potravinách a důvody, proč je dobré ji stanovovat. Stěžejní část práce je pak zaměřena na souhrn a vysvětlení tradičních a moderních metod zjišťování vlhkosti v potravinách, jejich uplatnění v potravinářských provozech.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40570
Date: 2017-02-03
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 46303


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
machoňová_2017_dp.pdf 9.770Mb PDF View/Open None
machoňová_2017_op.pdf 533.4Kb PDF View/Open None
machoňová_2017_vp.pdf 638.3Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account