Elektrické vlastnosti mléka a mléčných výrobků a možnosti jejich využití

DSpace Repository

Language: English čeština 

Elektrické vlastnosti mléka a mléčných výrobků a možnosti jejich využití

Show simple item record

dc.contributor.advisor Bučková, Martina
dc.contributor.author Šopíková, Martina
dc.date.accessioned 2017-07-03T09:12:12Z
dc.date.available 2017-07-03T09:12:12Z
dc.date.issued 2017-02-03
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/39433
dc.description.abstract Práce je zaměřena na elektrické vlastnosti mléka a mléčných výrobků. Pro zpracování této problematiky jsou zde popsány základní elektrické veličiny, které lze v potravinářských matricích měřit. Pozornost je také věnována jednotlivým složkám mléka a jejich vlivu na tyto elektrické parametry. Poslední kapitola je věnována studiím, kde bylo elektrických vlastností mléka využito pro sledování změn obsahu vybraných složek v mléku, pro rychlou detekci odhalení falšování mléka přídavkem vody a pro zachycení ukazatelů indikujících přítomnost mikroorganismů v mléce.
dc.format 41 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject mléko cs
dc.subject elektrická vodivost cs
dc.subject elektrické vlastnosti cs
dc.subject konduktivita cs
dc.subject dielektrická konstanta cs
dc.subject ztrátový faktor cs
dc.subject milk en
dc.subject electrical conductivity en
dc.subject electrical properties en
dc.subject electrical conductivity en
dc.subject dielectric constant en
dc.subject dielectric loss factor en
dc.title Elektrické vlastnosti mléka a mléčných výrobků a možnosti jejich využití
dc.title.alternative Electric Properties of Milk and Dairy Products and Their Application
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Křesálek, Vojtěch
dc.date.accepted 2017-06-14
dc.description.abstract-translated The thesis focuses on the electrical properties of milk and dairy products. The basic electrical quantities that can be measured in the food matrices are described here. Attention is also paid to the individual components of milk and their influence on these electrical parameters. The last chapter is dedicated to studies where the electrical properties of milk were used to monitor changes in the content of selected ingredients in milk, to quickly de-tect detection of falsification of milk by the addition of water and to capture indicators indicating the presence of microorganisms in milk.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 42081
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2017-05-12


Files in this item

Files Size Format View Description
šopíková_2017_dp.pdf 2.799Mb PDF View/Open None
šopíková_2017_op.pdf 646.6Kb PDF View/Open None
šopíková_2017_vp.pdf 642.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account