Sledování jakosti balených vod a vybraných nápojů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Sledování jakosti balených vod a vybraných nápojů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňková, Leona
dc.contributor.author Králová, Soňa
dc.date.accessioned 2010-07-15T04:04:38Z
dc.date.available 2010-07-15T04:04:38Z
dc.date.issued 2007-05-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/3712
dc.description.abstract V diplomové práci je sledována jakost balených nealkoholických nápojů. V teoretické části je pojednáno o základním dělení nápojů, o výskytu mikroorganismů v nealkoholických nápojích, o přítomnosti a stanovení vitaminů v ovocných nápojích. V praktické části bylo provedeno stanovení přítomných mikroorganismů, dále stanovení některých minerálních látek ve vybraných nápojích. Ve vybraných vzorcích bylo provedeno stanovení vitaminů metodou HPLC a byla optimalizována metoda stanovení vitaminů v ovocných nápojích stejnou metodou. Senzorická analýza byla provedena u minerálních vod, výsledky byly statisticky vyhodnoceny a zpracovány. cs
dc.format 76 s., 9 s. příloh cs
dc.format.extent 4167390 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject nealkoholické nápoje cs
dc.subject mikroorganismus cs
dc.subject vitaminy cs
dc.subject HPLC cs
dc.subject non-alcoholic beverages en
dc.subject microorganism en
dc.subject vitamins en
dc.subject HPLC en
dc.title Sledování jakosti balených vod a vybraných nápojů cs
dc.title.alternative The monitoring a quality of packaged beverages. en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Severová, Marta
dc.date.accepted 2007-06-13
dc.description.abstract-translated The dissertation monitors a quality of packaged non-alcoholic beverages. Theoretical section treats a basic division of packaged drinks, a presence of micro-organisms in the beverages and a presence and designation of vitamins in fruit beverages. In practical section, the designation of micro-organisms has been performed, followed by a designation of particular vitamins in selected beverages. In selected samples, the designation of vitamins has been performed by using HPLC method. The method of designation of vitamins has been optimized by using the identical method. A sensorial analysis has been performed in mineral waters. The results were statistically analyzed and processed. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/202 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 5199
dc.date.assigned 2007-01-08
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
králová_2007_dp.pdfBlocked 3.974Mb PDF View/Open
králová_2007_vp.doc 31.5Kb Microsoft Word View/Open
králová_2007_op.doc 39.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account