Porovnání účinnosti vybraných rostlinných olejů v emulzních systémech na pokožku
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Pavlačková, Jana
|
|
dc.contributor.author |
Kovacsová, Klára
|
|
dc.date.accessioned |
2015-07-24T12:46:13Z |
|
dc.date.available |
2015-07-24T12:46:13Z |
|
dc.date.issued |
2015-01-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/33593
|
|
dc.description.abstract |
Práce se zabývá potenciálem rostlinných olejů v kosmetických přípravcích. Pozornost byla zaměřena především na výzkum účinnosti rozdílných emulzních systémů obsahující 3% podíl rostlinných olejů na pokožku. Měření bylo realizováno in vivo pomocí instrumentálních neinvazivních metod. Práce zahrnovala také hodnocení stability emulzních formulací. Z provedených experimentů vyplývá, že studované emulzní systémy s obsahem rostlinných olejů pozitivně ovlivňují stav pokožky a vykazují dobré stabilitní vlastnosti. |
|
dc.format |
125 |
|
dc.format.extent |
10167318 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
rostlinné oleje
|
cs |
dc.subject |
pokožka
|
cs |
dc.subject |
hydratace
|
cs |
dc.subject |
kožní bariéra
|
cs |
dc.subject |
vegetable oils
|
en |
dc.subject |
skin
|
en |
dc.subject |
hydration
|
en |
dc.subject |
skin barrier
|
en |
dc.title |
Porovnání účinnosti vybraných rostlinných olejů v emulzních systémech na pokožku |
|
dc.title.alternative |
Comparison of the effectiveness selected Vegetable Oils in Emulsion Systems on Skin |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mokrejš, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2015-06-09 |
|
dc.description.abstract-translated |
The study deals with potential of vegetable oils in cosmetic products. Purpose of the study was mainly aimed on research of the effectiveness into different emulsion systems containing 3% of vegetable oils on the skin. Measurement was realized in vivo with the aid of in-strumental non-invasion methods. The study also contained evaluation of stability of emulsion formulation. From the results of executed experiments implied that studied emulsion systems containing vegetable oils have positive effect on condition of the skin and showed good stability. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie tuků, detergentů a kosmetiky |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology of Fat, Detergent and Cosmetics Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
39344
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2015-05-11 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account