Vliv vybraných faktorů na produkci biogenních aminů u entrokoků izolovaných z masa králíků

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv vybraných faktorů na produkci biogenních aminů u entrokoků izolovaných z masa králíků

Show simple item record

dc.contributor.advisor Pleva, Pavel
dc.contributor.author Mahovská, Iveta
dc.date.accessioned 2013-10-13T16:27:06Z
dc.date.available 2013-10-13T16:27:06Z
dc.date.issued 2013-01-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/25166
dc.description.abstract Cílem této bakalářské práce bylo pozorovat vliv vybraných vnějších faktorů na produkci biogenních aminů u mikroorganismů rodu Enterococcus. Produkce byla sledována u Enterococcus sp. izolovaného z masa králíků. Celkem bylo analyzováno 1320 vzorků. Při inokulaci byl použit Brain Heart Infusion Broth bujón. Během kultivace byly odebírány v různých časových intervalech vzorky, u kterých byla následně měřena optická denzita. Množství vyprodukovaných biogenních aminů bylo stanovováno pomocí RP-HPLC. Nejvíce produkovaným biogenním aminem testovanými bakteriemi byl tyramin (< 1470 mg/l). Produkce biogenních aminů byla nejvýznamněji snižována v médiu při pH5 a koncentraci NaCl 6%. cs
dc.format 56 s. (67 072 znaků) cs
dc.format.extent 1642295 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Biogenní aminy cs
dc.subject Enterococcus sp cs
dc.subject tyramin cs
dc.subject dekarboxylace cs
dc.subject bezpečnost potravin cs
dc.subject optická denzita cs
dc.subject Biogenic amines en
dc.subject Enterococcus sp en
dc.subject tyramine en
dc.subject decarboxylation en
dc.subject food safety en
dc.subject optical density en
dc.title Vliv vybraných faktorů na produkci biogenních aminů u entrokoků izolovaných z masa králíků cs
dc.title.alternative Influence of Selected Factors on the Production of Biogenic Amines in Enterococci Isolated from Meat Rabbits en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Lorencová, Eva
dc.date.accepted 2013-06-14
dc.description.abstract-translated The aim of this work was to observe the influence of selected environmental factors on the production of biogenic amines by microorganisms of the genus Enterococcus. Production was observed in Enterococcus sp. isolated from rabbit meat. 1320 samples were analyzed in total. Brain Heart Infusion Broth was used for inoculation. The samples were taken at various time intervals during cultivation and then their optical density was measured. The amount of biogenic amines produced was determined by RP ? HPLC. Tyramin was the most produced biogenic amine (< 1470 mg/l). Biogenic amines production was decreased significantly in medium with pH5 and with NaCl concentration of 6%. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19584 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30611
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2013-05-15


Files in this item

Files Size Format View
mahovská_2013_bp.pdf 1.566Mb PDF View/Open
mahovská_2013_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open
mahovská_2013_op.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account