Izolace dekarboxyláza-pozitivních bakterií ze sýrů zrajících v solném nálevu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Izolace dekarboxyláza-pozitivních bakterií ze sýrů zrajících v solném nálevu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňková, Leona
dc.contributor.author Válková, Petra
dc.date.accessioned 2013-10-13T08:46:58Z
dc.date.available 2013-10-13T08:46:58Z
dc.date.issued 2013-01-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/25030
dc.description.abstract Teoretická část diplomové práce je zaměřena na charakteristiku sýrů zrajících v solném nálevu, charakteristiku dekarboxyláza pozitivních bakterií a biogenních aminů. V praktické části byl proveden rozbor 30 vzorků sýrů zrajících v solném nálevu a stanoveny počty me-zofilních aerobních a fakultativně anaerobních mikroorganizmů, koliformních bakterií, mléčných bakterií a enterokoků. Poté byly suspektní kolonie izolovány a byla zkoumána jejich dekarboxylační aktivita. Obsah biogenních aminů byl také zkoumán u jednotlivých vzorků sýrů. cs
dc.format 74s. cs
dc.format.extent 1722566 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject sýry zrající v solném nálevu cs
dc.subject dekarboxylační aktivita cs
dc.subject biogenní aminy cs
dc.subject cheese ripened in brine en
dc.subject decarboxylation activity en
dc.subject biogenic amines en
dc.title Izolace dekarboxyláza-pozitivních bakterií ze sýrů zrajících v solném nálevu cs
dc.title.alternative Isolation of Decarboxylase-positive Bacteria from White Cheese en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Němečková, Irena
dc.date.accepted 2013-06-12
dc.description.abstract-translated Teoretic part of the thesis is focused on the characterisation of cheese ripened in brine, decarboxylase positive bacteria and biogenic amines. Thirty samples of cheese ripened in brine were analysed in the practical part. In microbiological analysis were determined by the number mesophilic aerobic and facultative anaerobic bacteria, coliform bacteria, lactic acid bacteria and enterococci. Suspected colonies were isolated and their decarboxylation activity in was examined. The content og biogenic amines was also investigated in indivi-dual samples of cheese. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19585 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30820
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2013-05-02


Files in this item

Files Size Format View
válková_2013_dp.pdf 1.642Mb PDF View/Open
válková_2013_vp.pdf 176.2Kb PDF View/Open
válková_2013_op.doc 101Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account