Stanovení základních chemických charakteristik plodů mochyně

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení základních chemických charakteristik plodů mochyně

Show simple item record

dc.contributor.advisor Škrovánková, Soňa
dc.contributor.author Miturová, Veronika
dc.date.accessioned 2013-10-13T07:34:02Z
dc.date.available 2013-10-13T07:34:02Z
dc.date.issued 2013-01-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24997
dc.description.abstract Diplomová práce je v teoretické části zaměřena na popis mochyně Physalis peruviana a Physalis alkekengi a jejich chemickým složením. Dále jsou zde popsány metody stanovení vybraných základních složek plodů mochyně. Praktická část se zabývá analytickým hodnocením plodů? mochyně ? stanovení obsahu sušiny, refraktometrické sušiny, hrubé vlákniny, celkového obsahu kyselin, celkového obsahu fenolických látek, antioxidační aktivity, kyseliny L-askorbové. cs
dc.format 79 cs
dc.format.extent 1412646 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject mochyně cs
dc.subject Physalis cs
dc.subject polyfenoly cs
dc.subject antioxidační aktivita cs
dc.subject kyselina askorbová cs
dc.subject cape gooseberry en
dc.subject Physalis en
dc.subject polyphenols en
dc.subject antioxidat activity en
dc.subject ascorbic acid en
dc.title Stanovení základních chemických charakteristik plodů mochyně cs
dc.title.alternative Determination of Basic Chemical Parametrs of Cape Gooseberry en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Severová, Marta
dc.date.accepted 2013-06-10
dc.description.abstract-translated The theoretical pat of the thesis is focused on the description cap gooseberry Physalis pe-ruviana and Physalis alkekengi and their chemical composition. The overview of methods for the detemination of selected basic components of gooseberry fruits. The practical part deals with the analytical determination gooseberry fruits is also done - dry matter, crude fiber, refractive index, total acid, antioxidation activity, evalution of total phenols and L-ascorbic acid. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19585 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30750
utb.result.grade D
dc.date.submitted 2013-05-02


Files in this item

Files Size Format View
miturová_2013_dp.pdf 1.347Mb PDF View/Open
miturová_2013_vp.doc 97.5Kb Microsoft Word View/Open
miturová_2013_op.doc 98Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account